Desert Tiramisu cu visine la pahar

de Lau in Dulciuri, 3 Feb 2019 | 2868 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 oua
  • 5 linguri ulei
  • 3 linguri lapte
  • 100 g zahar
  • 50 g faina
  • 30 g cacao
  • 1 praf de sare
  • esenta de rom
  • 1 praf de copt
  • Crema
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 250 g mascarpone
  • 2 plicuri cappucino
  • 100 ml lichior de cafea
  • visine din compot sau in sirop
  • 200 ml cafea
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Tiramisu cu visine la pahar:

Blat-se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Separat amestecam galbenusurile cu lapte si uleiul, adaugam peste albusuri in fir subtire; amestecam usor pana ce se omogenizeaza.

Cernem faina cu cacaua si praful de copt, peste galbenusuri si amestecam pana ce se omogenizeaza cu miscari usoare de jos in sus.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care decupam cercuri cu ajutorul unui pahar.

Crema-mixam frisca pana ce isi dubleaza volumul,adaugam mascarponele,cappucino amestecat cu lichiorul,mixam pana ce se omogenizeaza.

Asezam in pahar cate o felie de blat insiropam cu cafea,adaugam crema-visine-blat-insiropam-crema si pudram cu cacao.

Dam la rece 2 ore inainte de servire(daca avem rabdare:))

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Tiramisu cu visine la pahar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de vanilie, ciocolata si jeleu de visine