Desert Tiramisu reţetă originală, cu gem de zmeura

de Ksenya in Prajituri, 11 Oct 2017 | 8369 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originală, cu gem de zmeura
Cum ingredientul meu secret este gemul, m-am hotarat sa prepar un desert  rapid, parfumat si foarte bun.
E o alternativa la tiramisul clasic.
E usor de facut, nu necesita mult timp.
 

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • Pentru sirop de zmeura
  • 4 linguri mari de gem de zmeura
  • sucul de la jumatate de lamaie
  • 600-700 ml de apa
  • Pentru crema
  • 1 cutie mascarpone
  • 2 oua de preferat de tara
  • 1 lingurita lichior de zmeura (optional)
  • 1 punga piscoturi
  • 1 cana zmeura proaspata
  • cateva fire de menta
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Tiramisu reţetă originală, cu gem de zmeura:

 Tiramisu reţetă originală

 Intr-o oala, punem gemul, adaugam apa.

Dizolvam gemul, il punem pe foc si, cand da in clocot, adaugam sucul de lamaie, lasam 2 minute, oprim flacara si-l lasam la racorit pana se raceste complet.

Ouale le separam, galbenusurile de albusuri.

Abusurile le batem spuma, incorporam galbenusurile, apoi treptat si mascarponele.

Pregatim borcanele.

Rupem pisoturile in jumatate si le trecem prin sirop, apoi le asezam in borcane, in straturi.

Acoperim piscoturile cu crema, presaram zmeura si repetam operatiunea. Ultimul strat trebuie sa fie crema si ornam cu zmeura si menta proaspata. Inchidem borcanul cu capac si il lasam minim 4 ore la frigider.

Tiramisul este gata de servit.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Daca vreti sa nu mai fierbeti siropul, puteti dizolva gemul in apa plata, adaugand apoi sucul de lamaie.

2

in cazul in care doriti ca tiramisu sa fie mai fin, puteti trece siropul prin sita, astfel veti scapa de seminte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Tiramisu reţetă originală, cu gem de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
fursecuri fragede