Desert tort Boema

de Ancutsa in Torturi, 7 Mar 2021 | 3016 vizualizari

 

Un tort clasic, care nu se demodează, deosebit pentru blatul și glazura de ciocolată, florile din cremă și frișcă, potrivit pentru o sărbătoare în familie.
La mulți ani tuturor mamelor, bunicilor, surorilor, fiicelor și nepoțelelor de 8 Martie!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 ouă L,
  • 5 ml îndulcitor,
  • 250 g unt,
  • 50 ml lapte,
  • 1 praf de sare,
  • 35 g cacao neagră,
  • 180 g făină,
  • 7 g praf de copt,
  • Pentru însiropat:
  • 400 ml apă,
  • 3 ml îndulcitor,
  • 2 lingurițe esență de rom,
  • Pentru glazură:
  • 150 g ciocolată neagră Callebaut 54,5 % cacao,
  • 35 g ciocolată cu lapte Callebaut 33,6 % cacao,
  • 150 ml lapte,
  • 50 g unt,
  • Pentru crema ganache:
  • 150 ml frişcă neîndulcită,
  • 120 g ciocolată neagră Callebaut 54,5 % cacao,
  • Pentru decor:
  • 200 ml frişcă neîndulcită,
  • ciocolată neagră Callebaut 54,5 % cacao, după gust
Portii: 14
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Boema:

 

 

Blatul:

Bați spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi îndulcitorul.

Separat, amesteci cu mixerul, gălbenuşurile cu untul (eu am uitat să-l scot din timp din frigider, așa că l-am dat pe răzătoare), laptele, praful de copt şi cacaoa. Încorporezi ½ din albuşurile bătute spumă, ½ din cantitatea de făină, apoi 2/2 din albușuri și 2/2 din făină, omogenizând.

Vei obține o compoziţie cremoasă pe care o torni într-o formă rotundă pregătită cu foaie de copt, se dă la cuptorul preîncălzit aprox 30 de minute, la foc mic (sau până trece testul scobitorii). Se lasă la răcit.

 

Pentru însiropat:

Pui la fiert apa cu îndulcitorul, iar când fierbe, dai de pe foc, lași la răcit și adaugi esența de rom.

 

Glazura:

Pui într-un ibric cele două tipuri de ciocolată împreună cu laptele şi untul și fierbi amestecul pe foc mic, până se îngroașă ușor. Amesteci tot timpul, să nu se lipească. Dai deoparte 10 minute, să se răcorească.

 

Crema ganache:

Încălzești pe baie de abur frişca împreuna cu ciocolata, amesteci când și când, iar când se omogenizează, dai deoparte, lași un pic la răcit (apro 10 minute), apoi dai la frigider 10 minute, să se răcească bine. Bați apoi cu mixerul până devine cremoasă.

 

Pentru decor:

Însiropezi tortul (eu am tăiat puțin din capac, să fie uniform) și torni glazura peste el.

Bați cu mixerul frișca până devine consistentă, dar mătăsoasă.

Ornezi tortul cu cremă ganache, apoi cu flori de frișcă.

Decorezi cu pepite de ciocolată neagră (Callebaut)

Dai la rece până la servire.

 

Diametru formă de copt: 20 cm

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/03/tort-boema.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Boema" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ciocolata si mascarpone