Desert tort cheesecake Tuxedo

de Constelatialeu in Torturi, 25 Dec 2020 | 5307 vizualizari

 

M-am inspirat de la Simona Callas, doar ca eu am facut sub forma de tort si am mai si uitat sa pun frisca in prima crema, dar era normal sa iasa ca mine si nu ca ea, asa ca o sa scriu reteta cum am facut-o eu.....''Retete festive de iarna''

 

INGREDIENTE

  • Forma de tort diametru 17 cm
  • Blat
  • 75 g faina
  • 20 g cacao
  • 1 varf de lingurita bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare
  • 1 ou
  • 75 g zahar tos
  • 30 ml ulei
  • extract de vanilie
  • 75 g iaurt ( eu am pus grecesc cu 10% grasime)
  • Cheesecake de ciocolata
  • 100 g ciocolata neagra Callebaut
  • 200 g branza Philadelfia
  • 50 g zahar pudra
  • extract de vanilie
  • Crema ciocolata alba
  • 100 g ciocolata alba Callebaut
  • 200 g mascarpone
  • 25 g zahar pudra
  • 2 linguri apa fierbinte
  • extract de vanilie
  • 100 g frisca batuta lejer
  • 2 linguri fulgi ciocolata sau ciocolata rasa mai mare
  • Decor
  • 100 g frisca batuta + 1 lingura cacao
  • Ciocolata topita
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cheesecake Tuxedo:

Blat : Am amestecat ingredientele uscate, faina, cacao, sare si bicarbonat. Separat am mixat oul, zaharul, am adaugat uleiul , vanilia si iaurtul am omogenizat si apoi am incorporat ingredientele solide. Am tapetat forma de tort cu hartie de copt si am pus compozitia in forma. Am preincalzit cuptorul la 180 grade si am bat forma in cuptor pentru 15 min max 20 min, nu mai mult pentru ca se usuca blatul, trebuie sa avem un blat umed. Am scos din cuptor forma , am lasat blatul sa se raceasca bine si apoi l-am taiat pe din doua.

Cheesecake Tuxedo de ciocolata : Am mixat crema de branza cu zaharul pudra si exctractul de vanilie. Separat am topit ciocolata neagra pe baie de abur, nu trebuie sa se infierbante ciocolata. Se adauga  in crema de branza si ciocolata si se mixeaza ( in reteta originala se amesteca si cu 100 g frisca batuta lejer, eu am uitat sa pun ).

Am imbracat forma in care am copt blatul cu folie, am asezat prima sectiune de blat, am intins cheesecake-ul si peste am pus a doua parte de blat, am dat la rece pana am facut a doua crema.

Crema de ciocolata alba : Am mixat mixat mascarponele cu zaharul pudra si exctractul de vanilie, am adaugat si apa fierbinte si am mixat din nou. Am topit ciocolata pe baie de abur, apoi am incorporat-o in crema de mascarpone. La final am incorporat 100 g frisca batuta lejer si fulgii de ciocolata.

Am scos forma de tort de la frigider, am pus si crema de ciocolata alba, deasupra am ornat cu frisca amestecata cu cacao. Am bagat din nou forma la frigider pana a doua zi.  A doua zi am scos tortul din forma si l-am ornat cu ciocolata topita. Asteptam sa-l degustam, eu am lins din creme si sunt delicioase, sa vedem cum este si lingurita perfecta...:)))))))))))))))))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cheesecake Tuxedo" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata