Desert tort cu crema de ciocolata,de cafea si capsuni

de reisnaor_2006 in Torturi, 15 Feb 2019 | 3830 vizualizari

 

Un tort delicios cu doua creme si capsuni pentru o aniversare de suflet. La multi ani, BUCATARAS.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 lg apa rece
  • 12 lg de zahar
  • 12 lg de faina
  • un praf de sare
  • un praf de copt
  • ptr crema de ciocolata:
  • 5 galbenusuri
  • 150 gr de zahar
  • 3 linguri de cacao
  • 200 gr de unt
  • crema de cafea:
  • 250 gr de unt
  • 200 gr lapte condensat
  • 2 lingurite de apa fierbinte
  • 2 lingurite de cafea instant
  • ornament:
  • capsuni,crema
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de ciocolata,de cafea si capsuni:

       Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si zaharul. Adaugam galbenusurile, apa si amestecam usor. Adaugam si faina amestecata cu praful de copt si amestecam pana cand se incorporeaza. Compozitia o punem intr-o forma rotunda unsa cu unt si tapetata cu faina si o dam la cuptor 40 de minute la 170 de grade.

        Crema de ciocolata: Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul si se pune intr-o cratita la bain marie.Amestecam pana se ingroasa si o lasam la racit.Untul tinut la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu cacaua si crema racita.

          Crema de cafea:Untul tinut la temperatura camerei se mixeaza pana devine cremos.Adaugam treptat laptele condensat,cafeaua si apa.Omogenizam bine compozitia.

          Blatul de tort dupa ce s-a racit, se taie in 3 parti egale. Pe fiecare bucata punem crema obtinuta. La sfarsit ornam dupa bunul plac cu crema si capsuni. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Crema de ciocolata se foloseste pentru prajituri, torturi sau pentru deserturi rapide, la pahar.

2

Blatul se lasa la copt, pana la proba prin apasare sa isi revina la forma initiala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de ciocolata,de cafea si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort botez