Desert tort cu crema de mere si frisca

de gaby_gabytza in Torturi, 19 Mar 2019 | 4203 vizualizari

 

retete de post creative

 

INGREDIENTE

  • blat
  • cca 300 g biscuiti
  • crema
  • 1 kg mere
  • 350 ml apa
  • 200 g zahar
  • 3 plicuri budinca vanilie
  • decor
  • 150 ml frisca lichida vegetala
  • mure
  • ciocolata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de mere si frisca:

Spalam merele si le curatim de coaja. Apoi le dam prin razatoare si le punem la fiert impreuna cu zaharul si 50 ml apa.Le lasam sa fiarba dar mai amestecam din cand in cand.Intre timp intr-un bol dizolvam plicurile de budinca cu restul de apa. Rasturnam treptat peste mere amestecand energic sa nu se prinda de fund.Mai lasam sa fiarba impreuna 2-3 min, amestecand continuu pana se ingroasa crema si oprim focul

Pregatim o tava si tapetam pereti si fundul tavi cu biscuiti.Rasturnam crema si nivelam sa fie la fel peste tot.Sfaramam cateva mure si presaram deasupra peste crema apoi dam la rece.

Mixam frisca lichida si o adaugam peste crema rece. Decoram cu mure si ciocolata deasupra.

Eu am servit abia a 2 a zi prajitura dar daca va grabiti sa o mancati insiropati biscuitii inainte de ai pune in tava

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de mere si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu mere si crema diplomat