Desert tort cu crema de mure

de Constelatialeu in Torturi, 13 Aug 2021 | 2586 vizualizari

 

Este cu'' La multi ani, la 87 de veri !''

 

INGREDIENTE

  • Blat cu diametrul de 20 cm x 3 ( ingrediente pentru 1 blat si se repeta de 3 ori )
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 3 linguri nuca macinata
  • 1 lingura faina, nu foarte plina
  • 1 lingura cacao, nu foarte plina
  • un praf de sare
  • Crema
  • 6 oua
  • 400 g zahar
  • 120 ml apa
  • 500 g unt 82% grasime
  • 180 g piure mure ( am folosit cca 400 g mure proaspete)
  • Sirop de mure
  • sirop de mure diluat cu apa
  • Decor
  • mure
  • sirop gros de mure
  • dulceata de mure
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de mure:

Blat : Am folosit o forma de silicon cu diametru de 20 cm. Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am mixat cu un praf de sare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare, am incorporat cele 2 galbenusuri, apoi am adaugat nuca macinata, cacaoa si faina cernute. Le-am incorporat cu  miscari lente de jos in sus. Am uns cu putin ulei forma de silicon si am pus compozitia in forma. Am dat forma la cuptorul incins la 180 grade pentru cca 15-20 min. Am scos forma din cuptor si am lasat sa se raceasca bine. Am repetat procedura de inca doua ori, astfel am obtinut 3 blaturi cu nuca.

Crema : Mai intai am pus murele intr-un ibric si le-am pus pe foc, pasandu-le, le-am lasat cateva minute , apoi le-am zdrobit bine si le-am dat prin sita, am separat pulpa de seminte si am obitinut 180 g piure de mure. Intr-un ibric incapator am pus apa si zaharul si le-am pus la fiert, cand a atins 100 grade am adaugat piureul de mure si am lasat sa fiarba pana a atins temperatura de 120 grade. Separat in bolul mixerului am pus cele 6 oua, le-am mixat cca 5 min apoi am adaugat siropul fierbinte , putin cate putin si am mixat pana ce crema de oua se raceste. Crema de oua am  adaugat-o, putin cate putin peste untul moale pana am obtinut o crema spumoasa si fina.

Asamblare : Pe un platou am asezat primul blat l-am insiropat, am intins un strat de crema si am pus mure din dulceata, am asezat al doilea blat insiropat, am intins un strat de crema si mure din dulceata, am asezat ultimul blat insiropat, am imbracat tortul in crema si am ornat cu crema ramasa, mure proaspete si sirop gros de mure.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de mure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort racoros de vara