Desert tort cu nuca, ciocolata si crema de vanilie

de Rocsi in Torturi, 30 Oct 2021 | 4428 vizualizari

 

 Mai pregatim si noi un tort? Sigur, doar nu trebuie sa fie o aniversare pentru a savura o felie de tort! Tocmai ce am spart cateva nuci, asa ca trebuia sa fie tort cu nuca. Dar cu mai ce? Eu doream cu crema de vanilie si visine, sotul zicea ciocolata, asa ca, le-am combinat si a iesit o nebunieeeee! Deci, cand faceti si voi tort? 😊😊😊

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat: ( forma de 23 cm)
    • 12 albusuri
    • 10 linguri indulcitor pulbere (sau 10 linguri zahar)
    • 200 gr nuca prajita si macinata
    • 3 linguri faina
    • 1 praf de copt
    • 1 lingurita vanilie
    • 2 linguri zeama de lamaie
    Pentru crema de vanilie:
    • 3 galbenusuri
    • 500 ml lapte
    • 6 linguri indulcitor pulbere (sau 6 linguri zahar)
    • 4 linguri amidon
    • 150 gr unt 80% grasime
    • 2 lingurite vanilie
    Pentru crema de ciocolata:
    • 100 gr ciocolata cu lapte cu indulcitor
    • 100 ml smantana pentru frisca
    In plus:
    • 250 ml samantana pentru frisca
    • 1 lingura indulcitor pudra 1:2 (sau 2 linguri zahar pudra)
    • sirop de vanilie pentru insiropat blaturile
    • 1 borcan 370 gr cu visine fara samburi (sau congelate)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu nuca, ciocolata si crema de vanilie:

Blatul: Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare.  Adaugati indulcitorul treptat, mixati pana obtineti o bezea ferma si lucioasa. Adaugati vanilia, praful de copt si zeama de lamaie. Incorporatati nuca macina si faina, cu miscari lente, cu ajutorul unei palete de silicon. Impartiti compozitia in 3 boluri in mod egal. Tapetati cu hartie de copt o tava de 23 cm, turnati prima parte de compozitie si o nivelati. Introduceti foaia de blat, in cuptorul incins la 170 de grade, pentru 10 minute. La fel procedati si cu celelalte doua.  Le lasati sa se raceasca.

Crema de vanilie: Intr-o cratita amestecati galbenusurile cu indulcitorul, adaugati laptele treptat si amestecati. Puneti amidonul, amestecati bine si transferati cratita pe foc. Invartiti continuu cu un tel, pana crema se ingroasa ca o budinca. O luati de pe foc, o acoperiti cu folie, o lasati sa se raceasca. In crema racorita, puneti untul de la temperatura camerei, in doua transe si mixati. La final adaugati vanilia.

Crema de ciocolata: Ciocolata rupta bucatele, o puneti intr-un vas de inox impreuna smantana pentru frisca. Le puneti pe baie de aburi, amestecati pana ciocolata este complet topita. O dati la frigider, 2-3 ore. Dupa acest timp, scoateti crema si o mixati. Pe un platou asezati prima foaie de blat, puneti un inel detasabil in jurul sau. Insiropati foaia de blat, puneti jumatate din crema de ciocolata, o nivelati. Asezati jumatati de visine din loc in loc, puneti jumatate din crema de vanilie si o nivelati. Asezati a doua foaie, o insiropati, crema de ciocolata, visine si restul de crema de vanilie. La final asezati a treia foaie si o insiropati. Dati tortul la rece 3-4 ore sau peste noapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu nuca, ciocolata si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere si nuca