Desert tort de biscuiti

de Lavinia in Torturi, 16 Noi 2012 | 55241 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700-800 g biscuiti de calitate
  • 400 ml cafea tare
  • Crema de ciocolata:
  • 350 g nutella (sau ciocolata topita)
  • 100 g unt
  • Crema de vanilie:
  • 2 galbenusuri
  • 200 ml lapte
  • 30 g faina
  • 100 g zahar
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 150 g unt
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata
  • 60 ml frisca lichida
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de biscuiti:

Prima data se prepara crema de vanilie deoarece necesita timp pentru racire.

Punem laptele la fiert impreuna cu vanilia si un praf de sare. Intre timp frecam galbenusurile cu zaharul si faina. Turnam in fir subtire laptele fierbinte peste galbenusuri si punem pe foc pana se ingroasa. Cand crema este rece, batem untul spuma si adaugam treptat din crema de galbenusuri.

Crema de ciocolata: frecam untul spuma si adaugam treptat ciocolata topita sau nutella.

Acum trecem la asamblarea tortului: biscuitii insiropati in cafea (cam 10 secunde fiecare biscuite), crema de vanilie, biscuiti insiropati in cafea, crema de ciocolata, biscuiti insiropati si tot asa pana terminam biscuitii. Eu am pus in total 8 randuri de biscuiti.

Oprim 2-3 linguri din crema preferata si ungem tortul pe margini.

Dam la frigider pentru 2 ore si ne apucam de glazura.

Topim ciocolata cu frisca lichida iar cand s-a mai racorit putin o turnam peste tortul de biscuiti!

TIPS-URI

1

Tortul de biscuiti este perfect a 2-a zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de cioco-ness