Desert tort de biscuiti

de Dulciuri cu Georgiana in Torturi, 20 Apr 2017 | 3914 vizualizari

 

Pentru ca acum 2 ani am hotarat sa ma alatur si eu Bucatarasilor, v-am adus un tort sa sarbatorim. L-am adus cam tarziu, dar e bun si maine dimineata la cafea. Am facut ceva simplu si bun.
Cu toate ca nu sunt foarte activa pe site si nici atat de priceputa in bucatarie ca si voi, eu ma bucur ca fac  parte din marea familie a bucatarasilor si sper ca intr-o zi voi reusi si eu sa am preparate ( si poze ) la fel de reusite ca voi.
 

 

INGREDIENTE

  • 400 g crema de branza
  • 400 g fineti
  • 400 g frisca lichida
  • 2 linguri zahar pudra
  • 450 g biscuiti
  • 200 g napolitane
  • un plic ciocolata calda
  • 100 ml apa
  • 200 g ciocolata neagra
  • 4-5 linguri lapte
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de biscuiti:

Mixam frisca. Separat, mixam crema de branza cu zaharul pudra. Amestecam frisca batuta cu crema de branza. Trei sferturi din aceasta compozitie o amestecam cu fineti, restul o pastram alba.

Pregatim ciocolata calda din plic si 100 ml apa sau lapte.

Dupa ce s-a racit ciocolata, trecem fiecare biscuit prin ciocolata calda, punem crema de ciocolata pe o latura si asezam circular biscuitii, intr-o forma de tort rotunda detasabila.

Punem astfel trei randuri de biscuiti cu crema de ciocolata intre ei. Dupa al treilea rand de biscuiti, punem un strat de crema alba, apoi un rand de napolitane si din nou un strat de crema alba. Apoi continuam cu biscuitii si crema de ciocolata, pana umplem forma.

Distribuim crema de ciocolata si pe partea superioara a tortului si lasam la rece cateva ore.  Am topit cele 200 g ciocolata cu cateva linguri de lapte si dupa ce s-a racorit, am distribuit-o peste tort, lasand sa curga putin pe margini. Am format pe tort o coronita din biscuiti maruntiti, iar in mijloc, am ras putina ciocolata. Am pus biscuiti maruntiti si pe marginile tortului.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de capsuni, mure si ciocolata