Desert tort de biscuiti ( de post)

de alilianaa in Dulciuri, 14 Mai 2017 | 5157 vizualizari

 

...sau alta varianta a salamului de biscuiti...
Am incercat sa impac lucrurile si sper ca am reusit: un tort de post pentru aniversarea tatei si sa fie si bun sa-l savuram toti laolalta.
 

 

INGREDIENTE

  • 350 g biscuiti populari
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 200 g margarina
  • 150 ml apa
  • 50 cacao
  • 120 g zahar
  • fructe confiate ( stafide, merisoare)cca 120 g
  • nuca tocata grosier - 4-5 linguri
  • esenta de rom
  • glazura: o tableta de ciocolata amaruie, o lingurita ulei, decoratiuni de zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de biscuiti ( de post):

Inainte de toate, fructele se pun la hidratat in suc de fructe, esenta de rom sau ce va inspira mai bine. Biscuitii se rup bucati si se pun intr-un bol. Peste ei se adauga cacaua si se amesteca incat toti biscuitii sunt ,, prafuiti,, bine.

Intr-un ibric, pe foc, se pune la topit ciocolata amaruie si margarina. Peste biscuiti, se adauga fructele scurse, nuca (prajita inainte si tocata grosier) ciocolata topita cu margarina si un sirop facut din zahar si apa. La final, se adauga esenta de rom. Toata aceasta compozitie se omogenizeaza. Pe o farfurie se pune inelul detasabil de la forma de tort. Se pune compozitia de tort in forma, se preseaza bine si se da la rece pentru cel putin 2 ore. 

Cand compozitia a capatat consistenta dorita, se scoate inelul cu grija. Se toarna peste tort o glazura din ciocolata amaruie si putin ulei. Se toarna lejer, astfel incat sa curga putin si pe margine. Se mai da la rece cca. 5-10 minute si se decoreaza cu decoratiuni de zahar.

Destul de consistent, dar tare bun. 

Pentru perioada de dulce a anului, pot fi folosite ingrediente ,,de dulce,,. 

TIPS-URI

1

Se adauga sirop,  atat cat este nevoie, incat compozitia sa aiba consistenta dorita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de biscuiti ( de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

kytz 1

15.05.2017, 17:16

Bun tare!

Rocsi 1

15.05.2017, 20:34

Este un desert pe placul meu!

alilianaa 1

05.06.2017, 12:12

multumesc frumos

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu glazura oglinda (mirror glaze)