Desert tort de mere cu caramel si frisca

de claudiaO in Torturi, 14 Noi 2019 | 2636 vizualizari

 

Facut special pt Sfantul Mihail si Gavril...la o onomastica alaturi de prieteni si familie!
 

 

INGREDIENTE

  • 8 mere potrivite
  • 200 g zahar pentru caramel
  • 5 oua
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • coaja de portocala
  • scortisoara
  • 1 cana cu zahar
  • 1 cana cu faina
  • 5 linguri ulei
  • 500 ml frisca Hulala
  • dulceata de gutui
  • bucatele de ciocolata resturi de la ouale Kinder
  • nuca
  • 100 g unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de mere cu caramel si frisca:

Incepem tortuletul nostru cu merele, care se curata de coaja si de cotor. Ungem cu putin unt o forma de yenna si dam merele la cuptor cu scobitura in jos, vreo 10 minute. Apoi le intoarcem cu scobitura in sus si le mai dam la cuptor vreo 5-7 minute. Zaharul il caramelizam in cratita in care vom face tortul, si ungem bine peretii si fundul cratitei. Lasam sa se raceasca pana finalizam merele. Dupa ce s-au inmuiat usor, asezam merele in cratita cu caramel si le indopam cu un cubulet de unt (cca juma de lingurita ), o lingurita de dulceata, jumatate de nuca si putina ciocolata si un varf de cutit de scortisoara.

Ne apucam sa facem aluatul.

 Galbanusurile le frecam cu cele 5 linguri de ulei, ca pe maioneza. Batem spuma cele 5 albususuri cu un praf de sare, pana devin o spuma densa, apoi incepem sa turnam zaharul (1 cana de cca 250 g) - cate putin, pana formam o bezea tare. Adaugam galbenusaurile si mestecam usor,esenta si coaja de portocala, apoi adaugam faina (aceeasi cana )si amestecam usor de jos in sus ca sa nu iasa aerul din aluat.

Printre mere  indopate asezam bucatele de unt, apoi turnam aluatul obtinut si dam la cuptor cca 40 minute, pana se rumeneste usor.Lasam 2 minute sa respire, apoi il intoarcem cu grija pe un platou (trbuie rasturnat fierbinte datorita caramelului ) si ul pudram putin cu scortisoara. Lasam sa se raceasca bine, apoi il ornam cu frisca din abundenta.

Eu am facut din seminte (susan, in,floarea soarelul si dovleac) si migdale, amertecate cu zahar caramelizat, niste bombonele, pe care le-am pus din loc in loc si am completat cu sticksuri de ciocolata alba si neagra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de mere cu caramel si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de tort Irina cu crema de afine de padure