Dorada regala cu ghimbir si busuioc

de mihaelar63 in Peste, 15 Ian 2010 | 9199 vizualizari

 

este un peste absolut delicios care are o frumoasa forma ovala .a devenit unul din preferatii mei .

 

INGREDIENTE

  • o dorada [ aprox. 1kg]
  • 1 rosie
  • 1 ceapa rosie
  • 1 lamaie
  • 4 catei usturoi
  • 50 gr . radacina ghimbir
  • busuioc uscat sau verde
  • sare
  • piper
  • boia
  • 100 ml . ulei masline
  • 1 lingura sos soia
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dorada regala cu ghimbir si busuioc:

se curata si se  spala  dorada regala . se fac crestaturi adanci pe partile laterale .

se curata ceapa si usturoiul .ghimbirul il spalati.

se feliaza rosia. ceapa,usturoiul si radacina de ghimbir.

din ulei, sos soia , zeama de lamaie ,sare piper ,boia si busuioc  faceti un sos cu care ungeti bine pestele.

umpleti crestataturile laterale si interioriorul doradei cu feliile de rosie , ceapa , usturoi si ghimbir.

puneti intr-o tava teflonata si dati la cuptor 30 min . la jumatatea coacerii intoarceti pestele .

TIPS-URI

1

am servit dorada regala cu cartofi cu rozmarin la cuptor dupa reteta oanei

Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada regala cu ghimbir si busuioc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

ela 1

16.01.2010, 00:17

nu,il mananc inainte de dieta,deja am inceput sa-l testez,m-a prins sotul meu acum manjita pe buze cu glazura de la elasta iti trebuia,m-a certat el.doar nu era sa las glazura sa curga pe jos...

ela 1

16.01.2010, 00:19

noapte buna,sotul meu e hotarat sa imi sparga laptopul ca stau prea mult pe net .si imi promisese ca primesc altul de ziua mea

mihaelar63 1

16.01.2010, 11:27

daca stiam ca e sezatoare la dorada puneam si un pahar de vin , alb , ca unul n-o fi foc !!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Marinata de peste cu legume sote