Dovlecei a la Radu Popovici

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 10 Iun 2013 | 3351 vizualizari

 

Am rămas super încăntată de savoarea simplilor dovlecei marinaţi şi gătiţi pe grătar. Deci cum au apărut dovleceii româneşti prin grădini, am executat şi eu. Super delicioşi! Pozele sunt cam neartistice, asta fiindcă am gătit în deplasare! ;)

 

INGREDIENTE

  • dovlecei potriviţi cca. 3 bucăţi,
  • zeama de lămâie de la cca. 3 bucăţi,
  • ulei de măsline cca. 100 ml,
  • oregano, cimbru, busuioc, măghiran,

Pentru servit de preferat brânză de capră cu verdeţuri Delaco

Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei a la Radu Popovici:

Dovleceii se spală bine sub jet de apă rece, nu se curăţă de coajă, se taie rondele de cca. s cm, se pun într-un vas încăpător, se adaugă zeama de lămâie, uleiul de măsline şi verdeţuri, apoi se masează bine toate feliile de dovecei şi se lasă la marinat, la rece, ăsta e marele secret!!! cca. 24 de ore. După ce au trecut cele 24 de ore, se scot feliile de dovlecei, din marinadă şi se prăjesc pe grătar (de preferat la jar de cărbune) atenţie se prăjesc uşor, să nu se maronească.

Se servesc imediat, fierbinţi cu o bucată de brânză de capră cu verdeţuri desaupra. Eu am folosit brânză de capră natur, asta aveam în dotare.

Vă asigur că e un deliciu! Poftă bună şi răbdare!

TIPS-URI

1

puteţi folosi orice fel de brânză doriţi, dar să fie sărată;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei a la Radu Popovici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Panacris 1

11.06.2013, 07:52

Rocsi nu pun sare, deoarece o serveşti cu brânza sărată, iar piperul îi schimbă gustul;= Cel puţin aşa simt eu!

Rocsi 1

11.06.2013, 20:59

Aha..Multumesc Cris

epurasha2bb 1

05.07.2013, 19:25

minunat!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu praz