Dovlecei la cuptor

de Ina in Aperitive / Garnituri, 7 Iul 2011 | 23066 vizualizari

 

Reteta preluata de la Diaconta ( care a preluat-o de la Nadina :))) )si adaptata gustului meu :D Multumesc, fetelor! :-* >:D

 

INGREDIENTE

  • 4 dovlecei 
  • 3 oua
  • 150 ml lapte
  • 100 gr faina
  • 50 gr unt
  • 200 g cascaval afumat
  • un catel de usturoi
  • 1 plic praf de copt
  • marar  verde, tocat
  • sare
  • piper,
  • curry 
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei la cuptor:

Curatam dovleceii partial, doar in zonele cu coaja julita, lovita, apoi ii feliem si-i presaram cu sare.

Batem ouele, apoi incorporam untul topit, laptele si faina. Catelul de usturoi il pisam si-l adaugam in compozitie.

Adaugam apoi  piper, curry, piper, marar  si  praful de copt .

Scurgem dovlecelul de sucul rezultat si turman peste acesta  compozitia de oua.

Ungem   tava  in care vom coace dovlecelul  cu unt , apoi asezam dovlecelul in straturi , turnand tot sosul peste acestia.

Cascavalul il radem si-l presaram deasupra dovleceilor,  apoi dam totul la cuptor,  pentru cca 30 - 40 minute.

Lasam sa se raceasca ( cine poate :D ), feliem si servim . 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Ligia Bxl 1

14.07.2011, 00:10

vai ce e aici

DIANA B 1

09.08.2011, 10:49

Beeeeeeeeeeeeeeeeei , m-ai inebunit cu pozele tale , cred ca-s ametita de-atatea minunatii cu dovlecei si nu stiu pe care s-o aleg

mihaelar63 1

16.05.2012, 01:55

Ce draguti azi am facut asa ceva
Probabil din amintirile subconstiente de pe ,, Bucataras ''
Nu-mi vine sa cred ca a iesit atat de gustos .

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cabanos in foietaj