Drob usor de pui

de Bucataras in Kamis, 4 Apr 2018 | 19435 vizualizari

 

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de la condimentele Kamis.

 

INGREDIENTE

  • 500 g inimi si pipote de pui
  • 3 foi de dafin
  • 1 lingurita boabe de piper
  • 1 lingurita boabe de coriandru
  • 500 g ficatei de pui
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 2 legaturi usturoi verde
  • 2 legaturi patrunjel
  • 2 legaturi marar
  • 50 g unt
  • 2 linguri ulei
  • sare si piper
  • 2 lingurite condimente pentru drob
  • 4 oua
  • + 1 ou pentru pus deasupra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob usor de pui:

Se curata bine inimile si pipotele de pui, se spala si se pun la fiert in apa rece. Se condimenteaza cu boabe de piper si de coriandru si foi de dafin. Se spumeaza bine si se lasa sa fiarba la foc mic aproximativ 40 minute, pana sunt moi. Se scurg si se lasa la racit.

Intr-o tigaie se pune uleiul, se adauga untul si se pun partile albe de la ceapa si usturoiul verde tocate marunt. Se lasa la foc potrivit cateva minute. Se adauga apoi ficateii bine curatati si spalati si bine scursi de apa. Se condimenteaza cu sare si piper si cimbru uscat. Se lasa sa se gateasca cu capac, amestecand din cand in cand, pentru 10 minute, pana sunt bine facuti. Se scot apoi intr-un castron si se lasa la racit.

Intr-un bol mai mare se pun coditele de la ceapa si usturoiul verde tocate marunt, ficateii tocati marunt, inimile si pipotele tocate si ele mic. Apoi se pune verdeata tocata fin. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, 2 lingurite din amestecul de drob si se pun cele patru oua batute bine. Se amesteca bine compozitia si se pune intr-o tava de cozonac tapetata cu hartie de copt. Se preseaza bine in tava compozitia de drob cu ajutorul unei linguri.

Se bate si se toarna deasupra oul ramas.

Se pune drobul la cuptor la 180 de grade C, pentru 30-40 de minute, pana este rumenit si inchegat bine.

Se lasa drobul sa se raceasca putin in tava, apoi se scoate si se pune pe un tocator. Se feliaza cand este racit complet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob usor de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Anett 1

07.04.2022, 10:02

Ellenaa 1

23.10.2022, 12:30

Pipotele, inimile si ficateii se pun intregi in compozitie?
Multumesc!

miki_a 1

23.10.2022, 12:51

Bună, Ellenaa! Scuze cå mă bag "în seamă", dar până primeśti un răspuns s-ar putea să dureze! În rețetă (ultimul paragraf) scrie că toate (pipote, inimi, ficăței, ceapă, usturoi, verdeață...)se toacă foarte mărunt! Spor la treabă și să îți iese bun, bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert pasca fara aluat, cu ricotta si merisoare