Dulceata de ardei iute

de Lau in Conserve, 4 Dec 2019 | 9554 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 l otet de 9 grade
  • 1 kg zahar
  • 1 kg ardei iuti rosii
  • 500 g kapia
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de ardei iute:

Spalam ardeii si ii curatam de seminte si nervuri (sa avem multa rabdare si manusi ), ii taiem bucati mai mari.

La fel procedam si cu ardeii kapia.

Cu ajutorul unui robot de bucatarie sau masina de tocat ii tocam.

Intr-o cratita adaugam zaharul cu otetul si punem pe foc sa fiarba pana ce se ingroasa ca un sirop si a scazut la jumatate, adaugam ardeii si lasam sa fiarba pana se incheaga ca o dulceata.

Adaugam fierbinte in borcanele spalate si scurse bine de apa, primele 10 min le lasam cu capacul in jos pentru a se sigila borcanele, invelim cu o patura si lasam pana a 2 zi cand le vom depozita in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de ardei iute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceaţă de ardei iute