Dulceata de cirese

de Ancutsa in Dulceata / Gem, 7 Iun 2018 | 3835 vizualizari

 

Dulceaţa de cireşe este una dintre preferatele mele, aşa că încerc, pe cât posibil, să prepar câteva borcane cu dulceaţă în fiecare vară. Anul acesta am cumpărat 3 kg, iar după operaţiunea de gustare şi de scos sâmburi au rămas aprox 1.8 kg.
De la mama am învăţat că pentru a prepara siropul, pentru 1000 g de zahar să pun 3 pahare cu apă (considerând un pahar de 250ml), de aceea la 1200 g de zahăr am avut nevoie de 900 ml apă.

 

INGREDIENTE

  • 1800 g cireşe (cântărite fără sâmburi)
  • 1200 g zahăr
  • 900 ml apă
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de cirese:

 

 

Se spală fructele şi se scot sâmburii.

Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, se amestecă uşor la început, ca să nu se lipească, apoi se lasă să fiarbă. 

Când începe să se formeze siropul, se adaugă fructele. Când se umflă, se face focul mic. Se îndepărtează spuma formată. Se fierbe apoi, la foc potrivit, până se leagă (pentru a testa, se ia cu lingura puţin sirop şi se scurge deasupra unei farfurii, dacă se scurge în fir legat, nu lichid, este gata). Se stinge focul şi se lasă la răcit în cratiţă.

După ce e răcită, dacă se picură un strop din sirop pe o farfurioară, iar bobul nu se împrăştie, este bine legată. În plus, după ce s-a răcit, formează o peliculă. Apoi se toarnă în borcane şi se etichetează

 

 

Timp de pregătire: 15min

Timp de gătire: aprox 1h

Se obţin: 4 borcane

 

Poftă Bună!

 

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/06/dulceata-de-cirese-2018.html

TIPS-URI

1

Dulceaţa se păstrează la temperatura camerei sau într-o cămară mai răcoroasă. De regulă, la frigider, se zahariseşte. Eu, în condiţii de apartament, le-am ţinut în anii trecuţi, mai ales în verile caniculare, la frigider şi doar un borcan mi s-a zaharisit, dar nu e o problemă pentru că se poate desface la loc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Ancutsa 1

08.06.2018, 14:34

Multumesc frumos, domnule Dante!

Rocsi 1

09.06.2018, 21:34

Este foarte buna si gustoasa!

Ancutsa 1

10.06.2018, 11:27

Multumesc mult, Rocsi!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de coacaze rosii/negre