Dulceata de gutui

de kamy in Dulceata / Gem, 2 Dec 2010 | 11439 vizualizari

 

Nu am facut niciodata,m-am interesat,m-am uitat prin retete dar am facut cum am crezut eu ca e mai bine.....si a iesit o dulceata parfumata si....dulceeeee

 

INGREDIENTE

  • 1,500 kg.gutui rase
  • 1 lamaie
  • 1,500 kg.zahar geliezucker wiener(vezi reteta mea...gem de mere)
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de gutui:

Am spalat ff bine gutuile,le-am sters si le-am curatat de coaja si de casuta cu seminte.Lamaia am spalat-o bine,am stors zeama peste gutuile rase,am adaugat zaharul si le-am lasat deoparte sa-si lase zeama.Cojile si cotoarele le-am pus la fiert in 2 l apa si coaja de lamaie,pana a scazut si a ramas cam 1\2 l zeama pe care am adaugat-o peste gutuile rase cand s-a racit.Am amestecat si am pus la foc pentru 1\2 ora,amestecand des.Am pus dulceata fierbinte in borcane si am infiletat capacul cand s-a racit.

 

TIPS-URI

1

mi-am adus aminte ca mama facea din cotoare si coji,peltea,asa ca uitandu-ma prin retete si vazand ca se pune apa,m-am gandit ca e pacat sa arunc la gunoi atata amar de aroma si bine am facut.

2

mi-au iesit 7 borcane de 32o gr.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de gutui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de gutui