Dulceata de mure

de Lau in Dulceata / Gem, 22 Aug 2021 | 2344 vizualizari

 

Retete de suflet

 

INGREDIENTE

  • 1 kg mure
  • 1 kg zahar
  • 180 ml apa
  • 1/2 lamaie
  • 2-3 frunze de menta
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de mure:

Intr-o oala adaugam zaharul cu apa si punem pe foc sa fiarba.

Cand incepe sa fiarba, adaugam zeama de lamaie(eu am adaugat si bucati de lamaie,lasam sa fiarba pana ce se formeaza un sirop.

Cand s-a format siropul, scoatem lamaia, adaugam murele, frunzele de menta si lasam sa fiarba 2-3 clocote.

Acoperim cu un prosop umezit si stors bine, lasam pana a 1 zi.

A 2 zi inlaturam menta si punem sa fiarba din nou cca. 30 min  la foc mic.

Facem proba cu farfuria rece, daca picatura isi pastreazza forma si nu se imprastie cand rotim farfuria inseamna ca este gata.

Punem dulceata in borcane sterilizate si le intoarcem cu capacul in jos.

Acoperim cu un prosop si lasam pana a 2 zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de mure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gem de struguri