Dulceata din flori de liliac

de Lau in Dulceata / Gem, 11 Mai 2015 | 9361 vizualizari

 

M-am inspirat pentru aceasta reteta de pe blogul Plains&Planes

 

INGREDIENTE

  • 300 g petale de liliac
  • 800 g zahar
  • 1,2 l apa
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata din flori de liliac:

Petale se spala sub un jet de apa rece.Le lasam sa se scurga de apa pe un prosop de bucatarie.

Intre timp punem apa cu zaharul intr-o cratita la fiert pana se topeste zaharul.

Adaugam petalele frecate cu zeama de lamaie si zaharul vanilat,lasam sa fiarba cca ora,in functie de constitenta dorita.

Punem dulceata fierbinte in borcane si pastram intr-un loc racoros.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din flori de liliac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

tarasmariana 1

13.05.2015, 01:15

laura_n 1

13.05.2015, 15:08

vai,Lau! spune-mi daca se simte aroma!

Lau 1

13.05.2015, 20:02

se simte aroma si estefoarte parfumata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de caise pentru Alex