Dulceata din flori de mac

de Panacris in Dulceata / Gem, 31 Mai 2020 | 3525 vizualizari

 

Eeee, de câțiva anișori tot mă pregătesc pentru această dulceață catifelată!
Anul de grație 2020 m-a îndemnat să rezolv și această temă. Cea mai grea temă este să aduni florile de mac, dar anul ăsta am trișat, oarecum le-am achiziționat din piață :D să nu mă întrebați cât a costat, nebunia asta a mea :D. Dintr-un buchet am obținut 20 g de petale :D ;)
Dar nah, unele provocări nu au limite ;)
Are un gust fin, delicat, de fapt de mac, semințe de mac, o culoare minunată, un topping minunat pentru înghețată, clătite și de ce nu pe o felie de pâine prăjită unsă cu unt.
Spor, răbdare și poftă bună! ;)
 
P.S. Am semănat semințele de mac în jardinierele Casei Zmeilor ;) Aștept cu interes, dacă voi avea anul viitor recoltă bogată! ;)  

 

INGREDIENTE

  • Petale de mac cca. 200 g,
  • Lămâie 1 bucată,
  • Zahăr tos alb 1000 g,
  • Apă rece 500 ml.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata din flori de mac:

Petalele de mac se scutură de stamine, se pun într-o strecurătoare și se spală cu multă apă rece.

Apoi se scurg de apă se pun într-un bol încăpător, se adaugă zeama de lămâie, se frământă bine, astfel culoarea dulceții va fi mai intensă.

Într-un vas cu fundul gros se adaugă apa și zahărul, se pun la fiert cca. 30 minute până se formează un sirop mai gros, se spumează la nevoie.

Se adaugă petalele de mac împreună cu lichidul roșiatic, se lasă la fiert la foc mic cca. 15 minute.

Dulceața se pune fierbinte în borcănelele sterilizate, se căpăcesc, apoi se așează cu gura în jos, se acoperă cu un prosop gros și se lasă până a doua zi. Apoi se șterg borcănelele de eventualele urme de dulceață, etichetează și depozitează în cămară.

 Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din flori de mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (16)

Gherca Daniela 1

01.06.2020, 09:54

cred ca este tare buna!

Rocsi 1

01.06.2020, 21:24

Nu am mancat niciodata, dar mi se pare interesanta si are o culoare frumoasa!

dantes 1

06.06.2020, 11:30

Interesanta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de visine