Eclere cu crema de vanilie si aroma de fructe de padure

de Rocsi in Prajituri, 12 Iun 2010 | 6816 vizualizari

 

Atat pot sa zic ca au iesit delicioase.....

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 185 gr faina
  • 120 ml ulei
  • 375 ml apa
  • 5 oua
  • 1 esenta vanilie
  • pentru crema:
  • 600 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri si jumatate faina
  • jumatate cana de zahar
  • 3 linguri sirop de fructe de padure
  • coaja de lamaie
  • 150 gr ciocolata amaruie pentru decor(sau de care doriti)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu crema de vanilie si aroma de fructe de padure:

aluatul:

Intr-o cratita se pune la fiert apa impreuna cu uleiul.

cand da in clocot,se trage cratita de pe foc,se toarna toata faina deodata si se amesteca repede pana cand aluatul se dezlipeste de vas.

se lasa apoi sa se racoreasca.

cand e aproape rece se pun ouale intregi,pe rand,amestecand bine dupa fiecare pana se incorporeaza in aluat.la urma se pune esenta de vanilie si se amesteca bine.

acest aluat se pune intr-un sprit ,si se formeaza eclere intr-o tava neunsa.

dupa ce ati umplut tava cu eclere,se da in cuptorul bine incins.

10 min se lasa la foc mai mare,iar dupa 10 min focul se reduce.

se coc circa 30 de minute,ca sa fie putin rumene (daca le coaceti mai putin riscati sa ramana cleioase la mijloc).

cat timp se coc eclerele preparam crema:

laptele se pune intr-o oala la fiert.

intr-un castron se bat galbenusurie cu zaharul si siropul de fructe de padure,iar mai la urma adaugati faina.

cand laptele da primul clocot se trage de pe foc,peste se pune ametecul de galbenusuri ,se invarte foarte bine sa nu se faca cocoloase,apoi se mai pune cam 1 min pe foc cat sa se ingroase,la fel ca si o budinca.

cand e gata o luati de pe foc,puneti coaja de lamaie si o lasati putin sa se racoreasca.

eclerele cand sunt reci li se taie un capac si se umplu cu aceasta crema.

ciocolata se topeste in microunde sau pe baie de aburi ,se pune si o lingura de ulei,iar  cu aceasta se decoreaza eclerele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de vanilie si aroma de fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Rocsi 1

19.06.2010, 21:34

am inteles roberta...promit k asa o sa fac

housy 1

27.06.2010, 20:00

oii ioi......tre sa fie deliciosi...

Rocsi 1

27.06.2010, 22:27

foarte buni sunt hausy

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Eclere cu vanilie si ciocolata