Empanadas cu cartofi si cascaval

de daniastefania in Aperitive / Garnituri, 31 Ian 2015 | 3136 vizualizari

 

Este o reteta inventata.Sunt foarte gustoase atat calde cat si reci.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 350 ml lapte caldut
  • 700 g faina
  • 25g drojdie proaspata
  • 2 linguri untura de porc
  • 1 lingurita sare

Pentru umplutura:

  • 3 cartofi
  • 50 g cascaval
  • 1 lingura mustar
  • Sare
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Empanadas cu cartofi si cascaval:

In laptele caldut se dizolva drojdia. Se adauga faina, untura si sarea. Se framanta aluatul cateva minute, pana este elastic si nelipicios. Se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Intre timp pregatim umplutura. Cartofii si cascavalul se taie cubulete mici. Cartofii se prajesc in.ulei.Cand sunt gata se scurg de ulei si se lasa la racit

Se amesteca apoi cartofii cu cascavalul si mustarul si se asezoneaza.

Intindem aluatul lasand o grosime de 0,5 cm. Se taie aluatul cu o forma rotunda sau cu gura unui pahar. Peste jumatate din discuri se aseaza umplutura si se acopera fiecare disc cu altul fara umplutura. Se apasa bine marginile sa se lipeasca cele doua discuri

Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 200 gradeC, pana se rumenesc frumos. Sunt foarte bune. Sper sa va placa si voua!

Daca ti-a placut reteta noastra "Empanadas cu cartofi si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv empanadas cu ciuperci si carne de pui