Fajitas cu pui

de Miha in Pui, 5 Oct 2009 | 9843 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei gras
  • 1 vanata
  • 1 dovlecel
  • 2 linguri ulei de masline
  • boabe de porumb
  • sare si piper
  • boia de ardei si rozmarin
  • 4 foi de tortilla
  • 200 g faina
  • 100 ml apa
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 lingurita de ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fajitas cu pui:

Pieptul de pui il taiem fasii si-l condimentam.

Ceapa si ardeiul le taiem fasii,iar vanata si dovlecel felii.Condimentam cu sare si piper. Stropim cu ulei de masline.

Prajim carnea pe gratarul bine incins,pe ambele parti.

Pe acelasi gratar  in care am prajit carnea, punem legumele si prajim amestecand din cand in cand pana legumele sunt gata, dar nu foarte moi.

Intre timp pregatim foile de tortilla.

Intr-un vas punem faina si sarea, apoi turnam apa calduta cate putin pana se leaga si obtinem un aluat elastic ce nu se lipeste de maini. Adaugam si uleiul si framantam pana se incorporeaza foarte bine.

Impartim aluatul obtinut in 4 parti egale, pe care le intindem cu sucitorul in foaie rotunda subtire.

Se coc intr-o tigaie teflonata, fara ulei, la foc mare.  Se coc foarte repede.

Se pastreaza la cald pana e gata de servire.

Pe fiecare foaie se pun legumele grillate,boabele de porumb fierte si fasiile de carne.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fajitas cu pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Miha 1

14.10.2009, 19:21

Ionix, nu ma invidia. Treci la treaba!

ionix 1

15.10.2009, 14:00

asa-mi zice toata lumea

mijadou 1

04.11.2010, 22:09

Ideea ta e buna dar nu are nimic cu Mexicul. Nu stiu de unde te-ai documentat, probabil de la vreo sursa "pirat" bucuresteana. Vanata nu exista in nici o mancare mexicana, porumbul galben nici atat , ardeiul gras foarte rar. Maslinele negre nici nu le cunosc. Fajitas inseamna fasii, nu pui, pot fi fajitas de vita, de porc, de pui, etc. Dar mexicanii nu pun niciodata in tacos legume CI NUMAI CARNEA SI SOSUL(uneori branza). Eu nu am vazut sosul (salsa) de ardei iute. . Ce ai facut tu e o mancare buna, se vede gustoasa dar nu e din Mexic. Asta deruteaza persoanele care cauta retete originale si degenereaza gastronomia mexicana.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui Quatro Formaggi