Fantezie dulce-acrisoara

de mircodia in Prajituri, 12 Noi 2013 | 3545 vizualizari

 

E o prajitura foarte simpla la indemana oricui si foarte delicioasa:)merita incercata!

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 4oua
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 5 linguri apa
  • 3 linguri cacao

Pentru crema:

  • 100ml suc din compot
  • 3linguri faina
  • 2 linguri amidon
  • 3 linguri zahar
  • 1/2 pachet unt
  • 100g zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fantezie dulce-acrisoara:

Se bat albusurile cu mixerul pana incepe sa se formeze spuma apoi se adauga batand in continuare lingura cu  lingura apa calduta si zaharul Cand se formeaza o bezea tare se adauga galbenusurile mixate putin cu o lingura de zahar,cacaua si faina si se toarna amestecul intr-o tava tapetata pentru 20 de min in cuptor la 180 grade.

Intre timp se pregateste  crema: se pune pe foc zeama de compot (eu am folosit de prune dar se poate pune orice alta zeama dupa preferinta dar sa nu fie prea dulce:de corcoduse,visine,ananas,caise etc) iar cand da in clocot se adauga faina amestecata cu amidonul si se amesteca pana se ingroasa avand grija sa nu se formeze cocoloase si se pune la racit acoperind vasul cu o folie de plastic pentru a nu face pojghita iar apoi rece se adauga lingura cu lingura in untul spumat cu zaharul pudra.

Crema se intinde peste pandispanul rece si se orneaza dupa preferinta(in cazul meu am ornat cu piscoturi faramitate).

Pofta buna!     

Daca ti-a placut reteta noastra "Fantezie dulce-acrisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

laura_n 1

13.11.2013, 15:09

bun venit buna prajiturica ne-ai adus

Adele 1

26.05.2014, 13:02

Krystyan Trendy 1

26.05.2014, 15:19

minunata fantezia asta !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu pere si ciocolata