Fasole batuta

de katty in Mancaruri de post, 24 Mar 2018 | 5430 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr fasole uscata alba cu bobul mic
  • 1 ceapa+2 ptr prajeala
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras rosu optional
  • 1 bucata mica telina
  • cimbru uscat
  • 200 ml ulei
  • 1 lingura boia dulce
  • 3-4 catei usturoi
  • sare
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Se pregateste fasolea cu o seara inainte. Se alege de impuritati,se spala bine, apoi se pune la fiert cu apa cat sa o depaseasca putin. Se dau cateva clocote, apoi se scurge printr-o sita.
Se pune din nou la foc fasolea cu apa calda, o cantitate de apa dubla fata de cantitatea de fasole. Dam cateva clocote, stingem focul, o acoperim si o lasam pana a doua zi.
A doua zi scurgem apa, clatim fasolea, apoi o punem la foc impreuna cu  zarzavaturile intregi, curatate si spalate, cimbru si un pic de sare. Lasam sa fiarba pana se inmoaie suficient si bobul se sparge singur. Scurgem zeama intr-un vas. Curatam cele 2 cepe, le spalam si le taiem julien. Le punem la calit impreuna cu uleiul si putina sare. Picuram din cand in cand cate o lingura de apa. Cand ceapa s-a inmuiat suficient, punem boiaua dulce si mai lasam putin. Avem grija ca in momentul in care punem boiaua sa fie si un pic de apa. Cand apa a scazut, stingem pentru a nu praji boiaua.

Mixam fasolea impreuna cu toate zarzavaturile, adaugam usturoiul pisat, apoi turnam in fir subtire uleiul de pe ceapa calita, amestecand intr-una ca la maioneza pana incorporam tot uleiul. Daca mai este nevoie punem sare. Punem intr-un vas, ornam deasupra cu ceapa calita ramasa si dam la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi aromatizati, la cuptor