Fasole batuta cu legume

de Bya Ralu in Aperitive / Garnituri, 4 Ian 2014 | 6192 vizualizari

 

O reteta delicioasa luata in revista Practic in Bucatarie

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole
  • 1 morcov
  • 1 ardei kapia
  • 5-6 catei de usturoi(dupa gust)
  • Pentru garnitura de ceapa:
  • 2 cepe albe de apa
  • ulei de masline
  • sare/piper/boia dulce
  • un strop de vin rosu
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta cu legume:

Fasolea se spala si se lasa la inmuiat peste noapte.

A doua zi se pune la fiert,dupa ce a dat in clocot se scurge de apa si se pune la fiert din nou in apa fierbinte cu putina sare,morcovul si ardeiul taiat rondele.

Cand legumele sunt fierte se scurg de apa si se pun in blender pana rezulta o pasta fina(se poate adauga si putina zeama in care au fiert legumele daca este nevoie).

Usturoiul se piseaza si se amesteca cu pasta de legume.

Se pune in castroane sau intr-o tava de ceramica.

Ceapa se pune la calit cu ulei de masline,sare,piper si boia dulce.Se adauga si 1/2 pahar de apa,se lasa sa scada zeama si se stinge cu vinul rosu.Se lasa pana se inmoaie ceapa,daca mai este nevoie se mai adauga putina apa.

Ceapa calita se adauga deasupra.

TIPS-URI

1

Se serveste atat calda cat si rece

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pasta de fasole cu bacon si sos de ceapa