Fasole boabe cu ciolan

de Gicuta in Porc, 23 Iun 2015 | 8372 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole boabe
  • un ciolan afumat
  • o ceapa
  • un morcov
  • o telina mica
  • 1 ardei rosu si verde
  • o frunza de dafin
  • cimbru
  • piper
  • sare
  • boia iute
  • o legatura patrunjel si marar
  • Pentru prajeala:
  • o ceapa mare
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri pasta de tomate
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole boabe cu ciolan:

 Fasolea se lasa in apa la inmuiat peste noapte

 A doua zi se schimba apa si se pune la fiert . Cand apa da de cateva ori in clocot, se arunca si se inlocuieste cu alta apa calda. Schimbam apa de doua ori.

Punem fasolea in oala sub presiune impreuna cu ciolanul , frunza de dafin ,un praf de sare si legumele si fierbem 20-25 de  minute. Scoatem ciolanul, si cand se racoreste alegem carnea de pe os, o taiem in bucati potrivite si o punem din nou in fasole.

Pentru "prajeala'': Ceapa se toaca marunt si se adauga in uleiul incins. Se lasa sa se inmoaie, se adauga pasta de tomate si se mai lasa 7-8 minute. Se pune peste fasole si se fierb impreuna 5-10 minute. Se condinmenteaza cu sare si piper, cimbru si boiaua de ardei.  Se inchide focul si se adauga patrunjelul si mararul tocat. Pofta mare!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole boabe cu ciolan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fasole cu ciolan afumat