Fasole cu ciolan afumat si fenicul

de Satisfyyourcravings in Porc, 20 Aug 2018 | 3739 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru marinada:

  • 1 lingurita seminte de fenicul
  • 1/2 lingurita fulgi de chilli
  • 2 catei de usturoi
  • cateva crengute de rozmarin si cimbru
  • sare
  • ulei
  • 1 bucata ciolan afumat (750 grame)

Pentru fasole:

  • 1 bulb de fenicul
  • 600 grame fasole din conserva (eu am folosit alba si bruna)
  • 1 foie de dafin
  • 4-5 catei de usturoi
  • 85 ml vin alb
  • otet din vin alb
  • piper
  • patrunjel proaspat, tocat
  • castraveti murati pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole cu ciolan afumat si fenicul:

Intr-un mojar se adauga semintele de feicul, fulgii de chilli, cateii de usturoi, cimbrul si rozmarinul si se transforma intr-o pasta. Se adauga cateva linguri de ulei, se amesteca bine si se unge ciolanul cu mixul obtinut. 

Se taie feniculul julien si se adauga intr-o caserola cu putin ulei, la foc mediu. Se gateste pana se inmoaie usor, apoi se adauga fasolea scursa de apa si clatita, impreuna cu usturoiul decojit, dar lasat intreg, foaia de dafin si vinul. Se aduce la punctul de fierbere, se lasa cateva minute, apoi se adauga indeajuns de multa apa astfel incat fasolea sa fie abia acoperita cu apa. Se adauga ciolanul in mijloc si restul de marinada (daca a mai ramas), se acopera partial cu un capac si se lasa la fiert 1-2 ore, amestecad frecvent, pana cand fasolea devine cremoasa si carnea este frageda. 

Se indeparteza carnea si se lasa putin la racit. 

Se adauga otet peste fasole, dupa gust, impreuna cu sare, piper si patrunjelul tocat. Se amesteca bine. 

Se indeparteaza osul ciolanului si se taie carnea in bucati de marime potrivita. Se adauga inapoi in tigaie si se amesteca. 

Se serveste imediat cu castraveti murati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole cu ciolan afumat si fenicul" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole alba cu afumatura