Fasole galbena inabusita, cu usturoi, reteta simpla ca la mama acasa

de dakris in Mancaruri de post, 8 Iul 2012 | 40662 vizualizari

 

Fasole galbena inabusita, cu usturoi, reteta simpla ca la mama acasa este un fel de mancare traditional romanesc, apreciat pentru simplitatea si gustul sau deosebit. Aceasta reteta imbina delicatetea fasolei galbene cu aroma intensa a usturoiului, rezultand intr-un preparat savuros si nutritiv. Este ideala ca garnitura pentru diverse feluri principale, dar poate fi savurata si ca atare, alaturi de o felie de paine proaspata. Bogata in fibre, proteine si vitamine, fasolea galbena este un ingredient versatil, iar inabusirea in ulei de masline ii pastreaza toate proprietatile nutritive si gustul autentic.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Fasole galbena inabusita, cu usturoi, reteta simpla ca la mama acasa
  • 1 kg fasole galbena
  • 4 cepe medii
  • mujdei de usturoi
  • 100 ml ulei
  • marar
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole galbena inabusita, cu usturoi, reteta simpla ca la mama acasa:

Cum se prepara Fasole galbena inabusita, cu usturoi, reteta simpla ca la mama acasa

Pastaile se spala si se taie la dimensiunea dorita.

Ceapa se curata, se spala si se toaca, apoi se pune intr-o cratita cu 1 cana apa si ulei. Cand s-a inmuiat se adauga pastaile si se acopera cu un capac adaugand cate putina apa fierbinte din cand in cand.Dupa ce s-a inmuiat fasolea si apa s-a evaporat se varsa mujdeiul, se sareaza dupa gust si se mentine pe foc inca cca 5 min timp in care se evapora apa ce a fost adaugata cu usturoiul. La final se adauga mararul tocat.

Serviti alaturi de o salata de rosii. Recomandam si supa de pastai sau salata de fasole galbena

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole galbena inabusita, cu usturoi, reteta simpla ca la mama acasa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fasolica tartinabila