Fasole scazuta in paine

de aditochi in Mancaruri de legume, 7 Iun 2013 | 4581 vizualizari

 

Am facut fasolea asta cred ca acum 2-3 ani si am mai gasit pozele prin calculator.O postez mai ales pentru a arata modul in care am facut eu painea,fasolea nu tin minte sa-i fi facut ceva special.O fasole ca toata fasolea

 

INGREDIENTE

  • fasole 500 g
  • 2-3 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 ardei
  • jumatate de telina
  • sare,piper,1 crenguta de cimbru
  • 3 rosii
  • 1 lingura de bulion
Pentru paine- 250 g faina 5 grame drojdie 10 grame sare 15 ml ulei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole scazuta in paine:

Fasolea se pune la inmuiat de seara. Aruncam apa in care a stat peste noapte si o punem la fiert in apa curata a doua zi. Dupa ce a dat intr-un clocot schimbam din nou apa si o lasam de data asta la fiert,impreuna cu crenguta de cimbru, pana se inmoaie fasolea .Nu se pune sare pentru ca sarea intareste bobul si fierbe mai greu.

Legumele se taie si se calesc separat in putin ulei.Adaug aici si bulionul.Cand fasolea este fiarta si apa a mai scazut se adauga legumele calite,se mai lasa cateva minute pe foc.Cand am oprit focul arunc peste fasole,frunze de telina taiate fin .In  poza asta vad ca nu am pus dar de atunci am mai invatat cate ceva:).

Bolul din paine l-am facut dintr-un aluat tare, cu foarte putina drojdie si ulei. Cantitatile nu le stiu dar sa zicem 250 de grame de faina, sare,  grame de drojdie si 1 lingura de ulei. Am luat un bol de sticla, l-am intors invers si exteriorul l-am uns cu ulei. Aluatul l-am intins pe exterioriul bolului si l-am bagat la cuptor 15 minute cat sa retina forma. Am scos aluatul de pe forma si l-am mai lasat la cuptor inca 5 minute sa se coaca frumos.

Sper sa nu fi gresit sau uitat ceva. Inca odata, postez reteta mai mult pentru a prezenta bolul de paine nu spun ca e cea mai reusita fasole

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole scazuta in paine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

aditochi 1

10.06.2013, 21:34

Cu siguranta vorbesc dar tot n-o sa lucrez cu gramaje.Mai este mult de munca pana acolo

Bya Ralu 1

11.06.2013, 00:13

hmmm bun

babi5 1

28.08.2013, 20:50

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole cu carnaciori