Felii de paine aromate

de mirela0911 in Piine, 7 Oct 2018 | 3418 vizualizari

 

Initial framantasem un aluat pentu o paine la cuptor insa, in timp ce dospea aluatul mi-am amintit ca vazusem pe undeva acest gen de paine si am zis sa incerc si eu, sa vad ce o sa iasa. Si am vazut! O minunatie de paine care s-a terminat foarte repede!  

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba
  • 1 lgt sare
  • 2 lg ulei
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • apa calduta cat cuprinde

Pt. topping:

  • 50 g unt
  • sare dupa gust
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lg patrunjel verde tocat
  • 1 lgt ierburi italienesti Delikat
  • 100 g cascaval
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Felii de paine aromate:

Intr-un bol se pune faina. Pe margini se pune sarea. Se face o gropita in mijloc, se presara zaharul apoi drojdia zdrobita. Se toarna putina apa calduta, se amesteca usor si se lasa la activat. Dupa ce s-a activat, se toarna uleiul si apa putin cate putin si se incorporeaza faina pana se obtine un aluat bun de framantat. Se rastoarna pe masa de lucru si se framanta, adaugand faina daca mai este nevoie, pana devine un aluat elastic si nelipicios. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Intre timp se amesteca untul cu sarea, patrunjelul, ierburile italienesti si usturoiul pisat sau taiat feliute. Se amesteca bine si se lasa deoparte. Cascavalul se da pe razatoarea cu gauri mici.

Se ia aluatul si se intinde pe masa de lucru in foaie dreptunghiulara. Se unge toata suprafata cu untul aromat apoi se presara deasupra cascavalul. Se taie aluatul in 3 fasii egale apoi fiecare fasie in patratele de aproximativ dimensiunea tavii in care veti coace painea. Se asaza apoi una peste alta patratelele, cu grija, apoi se ia turnuletul si se asaza rasturnat in tava tapetata cu hartie de copt. Se mai lasa 10 minute sa creasca apoi se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 25-30 de minute pana se rumeneste frumos deasupra.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate servi atat calda cat si rece!

2

Aromarea untului se poate face in functie de gusturile fiecaruia!

Daca ti-a placut reteta noastra "Felii de paine aromate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Japoneze cu lapte si unt