Ficatei cu usturoi si smantana

de claudiaO in Ficat, 26 Iun 2014 | 7838 vizualizari

 

O reteta usoara, care ma scoate intotdeauana din dificultate.
Gustos si satios!

 

INGREDIENTE

  • 600 gr ficatei de pui
  • 400 gr smantana fermentata
  • 6-7 catei de usturoi
  • 50 ml ulei
  • 50 ml vin alb
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei cu usturoi si smantana:

Ficateii de pui ii spalam cu grija si taiem in 2 bucatile mai mari.

Punem uleiul in tigaie si calim putin 4 catei de usturoi zdrobiti cu latul cutitului. Adaugam ficateii si ii inabusim putin, apoi turnam vinul si lasam pe foc pana scade lichidul. Presaram sare si piper. Scoatem ficatii cand sunt gata si pregatim sosul.

Turnam smantana peste ce a mai ramas in tigaie, presaram sare, piper si busuioc si mestecam pana se omogenizeaza si incepe sa dea in clocot. Adaugam ficatetii si amestecam putin sa se acopere cu sos. Punem la final patrunjelul tocat marunt si putem servi.

 

TIPS-URI

1

Eu cu Edi am servit alaturi de o garnitura de orez simplu,iar sotul simpli.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei cu usturoi si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ficatei prajiti cu piure de cartofi