Ficatei de pui cu praz si sos de rosii

de miki_a in Ficat, 15 Noi 2016 | 7395 vizualizari

 

O mancare tare simpla, dar foarte gustoasa! 

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. ficatei de pui
  • 2 fire de praz (500-600 gr)
  • 200 ml vin alb (sec sau demisec)
  • 200 ml suc gros de rosii, facut in casa (gen passata)
  • 2 linguri cu ulei pentru prajit
  • 1 cub mic de unt (20 gr)
  • sare si piper dupa gust
  • cateva fire de patrunjel proaspat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei de pui cu praz si sos de rosii:

Pentru inceput, curatam ficateii de vinisoare si pielite (si eventualele pungi de fiere). Ii clatim de sange si ii punem in sita, la scurs (sau pe prosoape absorbante de hartie).

Intr-o tigaie larga incalzim uleiul. Cand s-a incins, punem untul (scuturam tigaia de cateva ori), avand grija sa nu se arda.

Adaugam ficateii scursi de apa si ii lasam sa-si schimbe culoarea, invartindu-i pe ambele parti (la nevoie se picura cateva linguri de apa calda). Cand s-au calit usor, punem vinul si ii fierbem la foc mic, fara capac (vinul se evapora, dar ramane gustul placut).

Curatam prazul, il felim subtire si il punem in tigaie peste ficatei. Amestecam si fierbem pana se patrunde (maxim 5-7 minute).

Adaugam si sucul de rosii si mai fierbem 10 minute. Potrivim gustul de sare si piper.

Oprim focul si ornam cu patrunjel verde.

Servim mancarea calda, cu mamaliguta si muraturi.

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui cu praz si sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ficatei de pui cu ceapa si suc de portocale