File de porc cu sos balsamico

de Raluca in Porc, 6 Mai 2009 | 8370 vizualizari

 

O alta reteta din Toscana

 

INGREDIENTE

  • 4-5 fileuri de porc (sau alta carne)
  • 4 catei de usturoi
  • 1/3 cana otet balsamico
  • 1/2 cana zeama de carne
  • 1 lingura sos lamaie
  • 1 lingurita amidon
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de porc cu sos balsamico:

Prajim carnea in putin ulei intr-o tigaie. Cand e rumenita, o scoatem si o lasam deoparte. In tigaie turnam otetul, zeama de carne, zeama de lamaie, usturoiul pisat, sare, piper. Amestecam si lasam sa dea intr-un clocot. Apoi ingrosam sosul cu amidon si mai tinem amestecul pe foc vreo 5 minute. La final, asezam in tigaie bucatile de carne prajita si lasam la foc mic vreo 10 minute sa se patrunda.

Sosul este delicios, dulce acrisor... O minunatie!

Daca ti-a placut reteta noastra "File de porc cu sos balsamico" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

Oana 1

06.05.2009, 23:57

Ce bine arata!!

Roda 1

08.05.2009, 01:07

rata bine si cred ca este foarte gustoasa.Mi-a placut Toscana si bucataria aferenta acestei provincii.Un Cabernet Sauvignon ar merge perfect cu acest preparat.

ANCA 1

08.05.2009, 10:33

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tochitura dobrogeana