FLORI DE DOVLECEL UMPLUTE

de Roda in Aperitive / Garnituri, 15 Mai 2009 | 7696 vizualizari

 

Sunt extraordinare!Daca nu le-ati gustat pana acum, e timpul!!!

 

INGREDIENTE

  • 12 flori de dovlecel(zucchini),
  • 1 dovlecel de 800g.,
  • sare,
  • piper,(alb si negru)
  • 500g.rosii,
  • 1 manunchi de patrunjel,
  • 2 legaturi marar verde,
  • 250g. branza de vaci,
  • 2 galbenusuri,
  • 50g.parmezan ras,
  • 1 lamaie,
  • 1 ceapa,200g.smantana;
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA FLORI DE DOVLECEL UMPLUTE:

1.Florile de dovlecel se sterg usor cu un servet moale de bucatarie si se taie stigmatul cu foarfeca.

2.Dovlecelul se curata de coaja ,se scot semintele si se taie in cubulete de 2-3 cm.

3.Rosiile se curata de pielita (prin scufundare in apa clocotita)si de seminte ,se taie cubulete si se sareaza.

4.Se toaca marunt verdeata.

5.Se prepara umplutura:se amesteca bine branza cu galbenusurile, parmezanul,patrunjelul,coaja rasa de lamaie,sare, piper.Se lasa la rece 10-15 minute.Se pune amestecul intr-o punga de plastic  careia i se taie un colt si se pune cu spritul incet de tot pana se umple floarea doua treimi.

7.In 4 linguri de ulei fierbinte se pune ceapa taiata marunt,se adauga dovlecelul taiat cubulete,sucul de lamaie si se calesc 5 minute.Se adauga rosiile ,mararul si deasupra se aseaza florile umplute.Se fierb inabusit, la foc mic ,20 de minute.Se servesc cu un bol de smantana alaturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "FLORI DE DOVLECEL UMPLUTE" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Bilute festive de branza