Floricele cu carne

de Miha in Aperitive / Garnituri, 22 Noi 2009 | 6130 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 150 ml lapte
  • 1 lingurita drojdie
  • 1 linguri ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 cani faina
  • Pentru umplutura:
  • 1/2 piept de pui
  • 3 catei usturoi
  • 1 ceapa mica
  • patrunjel
  • 1 ou
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare si piper
  • boia de ardei si nucsoara
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Floricele cu carne:

Aluat:

Toate ingredientele le-am pus la masina de paine, la programul de framantare+dospire.

Umplutura:

Carnea se toaca impreuna cu ceapa, usturoi, ulei de masline, ou,ierburi si condimente.

Se intinde aluatul, nu foarte gros si se taie cu o forma rotunda, in numar par. La jumatate dintre ele le facem o gaura la mijloc, iar pe celelalte punem umplutura. Acoperim cu turtitele gaurite :) si presam marginile cu furculita.

Se ung cu galbenus de ou si gaura se umple cu cascaval ras amestecat cu telemea. Sau cu susan. Sau cu cate o maslina. Dupa preferinta.

Se dau la cuptor la foc mediu, pana se rumenesc.

Dupa o idee preluata de la  Laura Sava. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Floricele cu carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada de pui umplut cu branza si cascaval