Focaccia cu carnat si rozmarin

de mihaelar63 in Piine, 21 Ian 2019 | 2829 vizualizari

 

 Daca am inceput anul acesta sa prepar foccacia mi-am zis sa am continuitate.
In seara aceasta aluatul framntat pentru paine [ partial ] s-a intalnit cu carnatul de casa ce l-am adus de la uscat si cu rozmarinul din geam . Asa s-a  ,, nascut "' cea de-a doua focaccia  amea . La fel de buna si chiar mai mult decat prima . Pai acuma are si putina proteina, asa pe gustul nostru Cina, mic-dejun, pachetel- ce si cand doriti sa o consumati .Eu zic ca merge chiar si la picnic !!!
 

 

INGREDIENTE

  • 1 mana buna de aluat de paine framantat [700 gr faina alba +400 gr faina neagra + 1 lingurita zahar +2 lingurite rase sare +1 pahar lapte + 2 pahare apa
  • 200 gr carnat uscat picant de casa
  • 50 ml ulei masline
  • 50 ml apa minerala
  • 8 rosii cherry
  • 6 masline negre fara samburi
  • 6 masline verzi umplute cu migdale
  • 1 lingura rozmarin uscat maruntit
  • rozmarin verde pentru decor
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu carnat si rozmarin:

  1. Se ia o forma rotunda de tort cu pereti detasabili .
  2. Se unge fundul cu ulei de masline si se presara jumatate din cantitatea de rozmarin uscat si maruntit.
  3. Se ia o mana buna de aluat [ aproximativ 300 grame ] si  se  framnta cu apa minerala . Lasati 10 minute sa creasca .
  4. Intindeti  aluatul  cu ajutorul degetelor pe toata suprafata formei .
  5. Rosiile se spala si se taie in doua . La fel se taie in doua si maslinele negre .
  6. Carnatul se feliaza rondele .
  7. Se toarna peste aluat uleiul de masline si se fac adancituri cu varful degetelor .
  8. Distribuiti carnatul , maslinele si rosiile in mod egal .
  9. Presarati pe deasupra restul de rozmarin uscat .
  10. Lasati sa creasca 10 minute .
  11. Intre timp cuptorul este preincalzit .Eu am setat temperatura 205 grade celsius .
  12. Am pus o tava cu apa in partea de jos a cuptorului [ care va forma aburi ]
  13. Se da tava  cu focaccia la cuptor in jur de 30 minute pana cand incepe sa se rumeneasca frumos .
Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu carnat si rozmarin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Foccacia rapida cu smantana