Foi cu caramel "Rodica"

de nadina73 in Prajituri, 1 Noi 2010 | 20194 vizualizari

 

O prajiturica mai putin dulce ,chiar daca e cu caramel

 

INGREDIENTE

  • foi:
  • 4 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 1 lingura untura
  • 5 linguri ulei
  • 2 plicuri amoniac stins cu putin otet
  • 1 cana de lapte
  • 950g faina + framanta
  • Crema.
  • 1 cana si jumatate de zahar
  • 750 g lapte
  • 10 linguri de faina
  • 2 pachete de unt
  • decor:
  • sirop caramel-comert
  • sau zahar pudra
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi cu caramel "Rodica":

Se amesteca bine toate ingredientele pentru foi.Se imparte aluatul in 5 parti egale.

Se ia cate o bucata se framanta putin dupa care  se intinde pe dosul tavii tapetata cu faina.Se coace 12-15 minute,pana isi schimba culoarea putin.Se lucreaza putin mai greu cu alauatul e mai elastic.

Crema.

Se caramelizeaza zaharul,sa nu se arda ,da gust amar.

Faina se amesteca cu laptele putin caldut ,sa nu se faca cocoloase.

Se pune faina cu laptele peste zaharul caramelizat se lasa sa fiarba putin pana se ingroasa ,dupa care se ia de pe foc  si se lasa 10 minute.

Se amesteca compozitia de caramel calduta cu untu.

Asamblare:

se pune o foaie,crema ,foaie crema........4 randuri de crema ,iar pe ultima foaie se pune caramel sau zahar pudra.

Se pune o tava peste prajitura si se lasa pana a doua zi sa se inmoaie bine boile,dupa care se pune sirop caramel sau zaharul pudra.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi cu caramel "Rodica"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

nadina73 1

04.11.2010, 18:03

santeti tare dulci toateva multumesc din suflet,sper sa nu va surati ,v.-as raspunde in parte la fiecare dar as manca si eu ceva de la voi ,asa ca plec prin curtile domniilor vostre la papat

nadina73 1

04.11.2010, 18:04

va multumesc mult

Oana 1

07.11.2010, 19:03

Ce buna trebuie sa fie

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sandwich cu ciuperci portobello și gorgonzola

ieri la 10:02

Gogosi cu lingura reteta cu iaurt si fara dospire

pe 10.06 la 21:28

Canoli desert traditional italian cu umplutura de ricotta

pe 10.06 la 21:22

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura de ananas cu crema de trufe