Foi cu crema de ciocolata si nuca

de madi_marin in Prajituri, 6 Oct 2010 | 41180 vizualizari

 

E un deliciu....

 

INGREDIENTE

  • 4 foi :
  • 1 pahar de zahar
  • 100 g margarina Unirea sau Delma
  • 1 ou
  • 4 linguri cu lapte
  • 2 linguri pline cu miere
  • 1 lingurita amoniac
  • 2 fiole esenta de vanilie
  • 150 g nuca macinata
  • faina cat cuprinde
  • Crema :
  • 1 ou
  • 150 g zahar
  • 80 g cacao neagra Dr. Oetker
  • 1 fiola esenta de rom
  • 2 pliculete de ness
  • 400 g margarina Unirea sau Delma
  • Ornat :
  •  50 g nuca macinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi cu crema de ciocolata si nuca:

Se prepara intai crema :  se pun intr-un vas la foc mic oul si zaharul. Cand aceste din urma s-a topit, se adauga cacaoa, nessul, esenta de rom si margarina taiata in cubulete. se pune vasul din nou pe foc pana ce margarina s-a topit complet. Se da la congelator , dar se mai scoate vasul din cand in cand si se amesteca, iar cand am obtinut o consistenta ferma, se muta la frigider.

Se fac foile : se pun la foc mic oul, zaharul, margarina,laptele, esenta si mierea. Cand toate s-au topit se pune lichidul intr-un castron incapator, se adauga amoniacul , nuca macinata si faina pana obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini, dar nu foarte tare. Se imparte in 4 si se coc foi pe fundul tavii ( 25/35 cm) uns cu margarina. Se dau la racit.

Se monteaza prajitura punand straturi alternative de foi si crema. Pe foaia de deasupra se intinde un strat subtire de crema si se presara nuca macinata. Se lasa la temperatura camerei, in tava acoperita cu folie de plastic pana a doua zi cand se poate taia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi cu crema de ciocolata si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose cu lapte batut