Foi cu miere de albine

de diaconta in Prajituri, 25 Dec 2010 | 9513 vizualizari

 

Sursa pentru prajiturica asta care nu lipseste niciodata de Sarbatori,este caietul de retete al mamei mele.

 

INGREDIENTE

Pentru foi:

  • 2 linguri miere de albina
  • 1 ou
  • 50 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 250-300 gr faina
  • ½ lingurita bicarbonat de sodiu
  • Sare
  • Zahar vanilat
  • Coaja si zeama de lamaie  

Pentru crema:

  • 1 plic Crema vanilie  de la Dr.Oetker
  • 1 plic Crema lamaie de la Dr.oetker
  • 100 ml frisca lichida

Pentru glazura:

  • 150 gr ciocolata menaj cu lapte
  • 100 ml frisca lichida
  • 30 gr unt
  • 1 lingura ulei

Ingredientele sunt pentru o tava mai mica si 4 foi,sau 3 foi pe o tava mai mare.

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi cu miere de albine:

Ouale se bat spuma cu zaharul,apoi se adauga untul moale si mierea de albine .

Amestecul se pune cateva minute  pe baie de aburi pana cand  zaharul si untul se topesc.

Se ia de pe aburi se se adauga bicarbonatul stins cu zeama de lamaie,vanilia si coaja de lamaie.

Apoi se adauga faina pana se obtine consistenta dorita.Aluatul nu trebuie sa fie prea tare pentru a putea intinde foile.

Se imparte in trei sau patru parti si se coc foile pe dosul tavii,pe care in prealabil s-a pus o hartie de copt.

Timpul de coacere este in functie de cuptorul fiecaruia,aproximativ 25 de minute pentru o foaie.

 Crema:

Se prepara dupa instructiunile de pe ambalaj.Se amesteca cu frisca batuta.

Se pune intre foi.

 Glazura:

Toate ingredientele se pun pe baie de aburi pana cand ciocolata este topita complet.Apoi se pune peste prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi cu miere de albine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (43)

diaconta 1

27.12.2010, 18:39

Kamy,asa-i e o prajitura deosebit de buna,o vreme o faceam si eu cu crema de vanilie cu unt si gem acrisor,dar mi-au placut si asa cu crema asta la rece(nu e Ole,e crema de vanilie si lamaie tot de la Dr.Oetker)e parca si mai simplu de facut

kamy 1

27.12.2010, 18:41

modificam cand imi scriai raspunsul

diaconta 1

27.12.2010, 18:51

Kamy

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Romanita