Foietaj cu caramel

de Paolo Tamburelli in Prajituri, 18 Iun 2014 | 3129 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g foi de foietaj din comert
  • 100 g zahar
  • 150 g branza mascarpone
  • 1 galbenus de ou
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj cu caramel:

Intindeti foietajul pana obtineti o grosime de 3 sau 4 mm si apoi il taiati patrate de circa 8-10 cm latime. Daca aveti o grila pentru dulciuri puteti sa o folositi apasand cu ea pe o treime dintre patrate.

Ungeti cu galbenusul de ou patratele obtinute si le asezati in cuptorul cald la 180° pentru circa 15 minute.

Verificati ca pasta sa se umfle dar sa nu se innegreasca la suprafata (ca in fotografie).

Lasati sa se raceasaca si intre timp, mixati 3 linguri de zahar ca sa obtineti zahar praf si adaugati apoi in mixer mascarpone. Mixati zaharul pudra cu mascarpone pentru 2 minute pana obtineti o crema omogena. Cand este gata o asezati la frigider.

Puneti intr-o craticioara 3 linguri de zahar cu 6 linguri de apa si amestecati pana obtineti o crema densa pe care o veti fierbe apoi la foc mic. Cand va incepe se se caramelizeze si sa devina de culoare maro inchis, adaugati 3 linguri de apa in fir foarte subtire. Atentie pentru ca apa in contact cu caramelul poate stropi cu stropi incinsi. Lasati sa fiarba pana cand totul va deveni lichid si luati de pe foc, lasand la racit.

Asezati pe o farfurie patratele de foietaj, cu un deget spargeti primele 2 sau 3 straturi de foietaj si varsati in orificiul facut 2 sau 3 linguri de sirop caramel.

Faceti straturi din patrate de foietaj alternate cu straturi de mascarpone iar ultimul strat poate fi cel in forma de grila. Daca nu aveti grila pentru dulciuri ultimul strat de foietaj poate fi la fel cu celelalte.

In final asezati prajiturile in frigider si trebuie consumate in maxim 6 ore (daca trece mai mult timp caramelul va inmuia foietajul, care in loc sa fie crocant va deveni prea moale).

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

19.06.2014, 09:10

mihaelalalala 1

19.06.2014, 11:06

laura_n 1

19.06.2014, 16:40

ce idee buna! bun venit!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose - mumii de Halloween