Friptura de curcan cu masline verzi

de mirela0911 in Curcan, 18 Iul 2011 | 7277 vizualizari

 

Reteta este dintr-o revista, eu am adaptat-o la ce ingrediente am avut in bucatarie.

 

INGREDIENTE

  • 700g piept de curcan dezosat
  • 100g masline verzi umplute cu gogosari
  • 2 cepe
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ou
  • patrunjel verde tocat
  • sare, piper
  • 1 ceapa mare
  • 2 rosii
  • 1 morcov
  • 600g cartofi noi
  • 4 lg ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de curcan cu masline verzi:

Pieptul de curcan se spala si se usuca bine cu prosoape absorbante si se cresteaza de trei ori pe lungime, dar nu de tot. Se condimenteaza cu sare si piper.

Ceapa si usturoiul se taie marunt, maslinele se feliaza subtire, dupa care se amesteca bine impreuna cu oul si patrunjelul tocat. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Se aseaza umplutura (nu toata) in cele trei crestaturi. Se leaga bine cu o sfoara si se aseaza intr-un vas de yena. La rosii se taie capacelele, se scobesc si se umplu cu amestecul de masline ramase.

Legumele se curata, se spala si se taie bucati mari. Rosiile se aseaza in cate un colt al vasului, iar legumele pe langa bucata de carne. Se stropeste cu uleiul, se acopera cu folie si se da la cuptorul preincalzit pt aproximativ 20 minute. Se ia jos folia si se mai da la cuptor pentru inca 15-20 minute, pana se rumeneste frumos iar legumele sunt bine facute.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de curcan cu masline verzi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

mirela0911 1

19.07.2011, 18:53

lili multumesc; nu mai am dar sigur o sa mai repet

mirela0911 1

19.07.2011, 18:54

cris multumesc

marieta 1

24.07.2011, 21:40

foarte bine arata!!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piept de curcan in manta de bacon pe pat de ciuperci