Friptura de miel la cuptor

de Rocsi in Oaie, 25 Apr 2012 | 9532 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg carne de miel
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura usturoi verde
  • jumatate legatura marar verde
  • 1 ceapa uscata
  • jumatate capatana de usturoi
  • 1 lingura sare
  • 1 lingurita piper macinat
  • 1 lingura boia de ardei
  • 2-3 foi de dafin
  • 1 lingura boabe de piper
  • circa 1 litru vin rosu
  • 1 cana otet
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel la cuptor:

Carnea de miel se spala foarte bine in multe ape si se indeparteaza toate impuritatile. Se taie bucati potrivit de mari.

Intr-un bol punem otetul si circa 2 cani de apa si dam drumul bucatilor de carne acolo si le lasam circa 2 ore pentru a mai indeparta mirosul de miel. Ceapa si usturoiul verde le spalam si le tocam. Mararul il spalam,indepartam cozile si il taiem cat mai marunt. Ceapa uscata o curatam si o taiem rondele. Usturoiul il curatam si il pisam.

Intr-un bol mai mare punem toata verdeata tocata,ceapa rondele si usturoiul pisat. Turnam vinul,sarea,piper,boia de ardei si foile de dafin rupte bucatele si le amestecam bine. Scoatem carnea din otet,o trecem pe sub un jet de apa rece,apoi  o punem in bolul cu bait. Punem si o canita apa, amestecm bine si dam carnea la frigider pentru 24 de ore,dar acoperim vasul cu o folie.

A doua zi, punem carnea intr-o tava mai mare. Punem si putin din bait,iar restul il oprim ca mai stropim carnea din cand in cand. Deasupra punem boabe de piper si introducem tava in cuptorul incins.

O lasam la foc potrivit,o mai invartim din cand in cand si o mai stropim cu bait-ul ramas. Cand este bine patrunsa ,oprim cuptorul si acoperim friptura pentru a se pastra frageda.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel la cuptor