Friptura la cuptor

de susu in Mancaruri cu carne, 1 Mai 2016 | 2936 vizualizari

 

"Retete de Pasti"

 

INGREDIENTE

  • Carne, eu am pus o pulpa de miel și o bucata de porc
  • 500 ml vin alb sec
  • 1 căpătâna de usturoi
  • 1 fir de ceapa verde și 1 fir usturoi verde taiate maruntInainte
  • Cateva bucatele slaninuta afumata
  • Mustar după ochi
  • Ulei de masline
  • Putin otet balsamic
  • Verdețuri : patrunjel, cimbru, oregano, busuioc,
  • 1 lgt curry, 1 lgt boia, 1 vf lgt curcuma
  • Sare și piper proaspăt macinate
  • Pt garnitura 1 kg cartofi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura la cuptor:

Anul asta am pregatit carnea un pic altfel. Am crestat carnea de miel și am impanat-o cu slanina și usturoi. Am făcut un bait din ingredientele de mai sus. Am pus carnea într-un vas adânc astfel încât sa acopere carnea cat mai mult. La câteva ore se mai întoarce carnea. Se tine la rece 1-2 zile. Inainte s-o dam la cuptor trebuie sa o ținem câteva ore la temperatura camerei. Cartofii curățați și tăiați potrivit se amesteca cu ulei de masline si ceva condimente de care doriti. Facem un pat de cartofi și punem friptura peste ei. Dam la cuptorul incalzit pentru o ora și jumătate la 150 de grade. La jumătatea timpului de gatit intoarcem carnea. Carnea astfel coapta fără zeama este foarte gustoasa. Cea de porc este gatita mediu și cea de miel mai bine facuta. Am servit cu salata verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Drob de ied