Fundite cu sunca si ciuperci

de Panacris in Farfalle, 23 Feb 2011 | 31920 vizualizari

 

Usor si gustos. Intotdeauna ai in camara o punga de paste, o cutie de ciuperci si ceva mezel.

 

INGREDIENTE

  • paste fundita (sau price model aveti) 500 GR.
  • ciuperci proaspete 500 gr. ( sau ciuperci conservate, congelate)
  • sunca afumata 250 gr. (sau pastrama de porc, sunca presata, ciloan afumat, etc.)
  • ulei de masline 100 ml
  • cascaval sau parmezan 100 gr.
  • oregano
  • sare 10 gr.
  • piper 2 gr.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fundite cu sunca si ciuperci:

Pastele se fierb in apa cu sare si un strop de ulei de masline, conform instructiunilor de pe ambalaj (al dente).

Ciupercile se curata si se taie felii subtiri. Se incinge uleiul de masline, se adauga sunca taiata cubulete si se lasa cca. 10 minute pana se rumenesc un pic.

Pastele se strecoara si se trec repede sub un jet de apa rece. Compozitia de sunca si ciuperci se combina cu pastele si se rastorna intr-un vas rezistent la caldura. Se presara cascavalul si oregano, sau chiar se amesteca in compozitie. Pastele se introduc la cuptor cca. 15 minute.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fundite cu sunca si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paste cu fasole verde - de post