Fursecuri cu mac si portocala

de Anamaria7 in Prajituri, 8 Feb 2010 | 6200 vizualizari

 

Mama a cumparat o presa ("spritz") pentru fursecuri, asa ca am cautat o reteta sa o incercam :D, dar aluatul e la fel de bun pentru orice forma de fursecuri, in principal formate manual. Nu am avut o poza numai cu fursecurile astea, am avut un campionat de prajiturit :P

 

INGREDIENTE

  • 225g unt moale
  • 75g zahar
  • 1 ou
  • 1/2 lgt praf de copt
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • coaja rasa de la o portocala
  • 2 lg mac
  • 1/2 lgt sare
  • 230g faina
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu mac si portocala:

Mixati untul pana cand se deschide la culoare si devine cremos. Adaugati zaharul si amestecati bine, apoi oul, esenta de vanilie, coaja de portocala, macul si sarea. Apoi adaugati si faina amestecata in prealabil cu praful de copt pana se omogenizeaza.

Puneti aluatul in presa si dati forma fursecurilor direct pe o hartie de copt neunsa. Daca nu aveti presa, puteti sa faceti bilute mici si sa le aplatizati cu furculita, modelul e dragut.

Se tin la cuptor (preincalzit la 200C) pana cand devin auriu-inchise (eu le-am lasat maxim 12min), depinde de marime.

Transferati-le pe o alta tava pentru a se raci.

TIPS-URI

1

Se pastreaza cel mai bine in recipiente inchise, pentru a nu se umezi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu mac si portocala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Anamaria7 1

08.02.2010, 21:25

Mersiii, portocala e incredibila in fursecurile astea, apropo

Bucataras Medi 1

08.02.2010, 21:37

Bune,bune.............

ionela2682 1

09.02.2010, 11:23

daragut platou cu bunatati!

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mure, afine si mascarpone