Fursecuri cu menta

de janet in Prajituri, 10 Iun 2010 | 5181 vizualizari

 

Reteta am gasit-o in revista "Femeia de azi" ,aveam in casa tot ce imi trebuia, numai menta imi lipsea.
Asa ca l-am rugat pe Dragos (ce sa-i fac daca este cel mai mic?) sa mearga sa imi aduca cateva fire de menta, tot din padurea de langa casa!
Vreau sa va spun ca au iesit niste fursecuri grozave, deosebite, cu acea savoare de menta!
Merita sa le incercati, sunt usor de facut si ieftine, asa.....ca pentru perioada in care ne aflam!

 

INGREDIENTE

  • -225 gr zahar
  • -120 gr margarina
  • -200 gr faina
  • -1 ou
  • -esenta de vanilie
  • -un varf de cutit de bicarbonat
  • -un praf de sare
  • -10 frunze de menta proaspata
  • Pentru glazura:
  • -150 ciocolata menaj.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu menta:

Intr--un bol se amesteca margarina cu zaharul, pana devine o crema ,apoi adaugam oul si esenta de vanilie si amestecam bine.
Separat amestecam faina cu bicarbonatul si praful de sare, pe care o adaugam peste compozitia de margarina si, totodata, frunzele de menta,tocate marunt.

Amestecam bine,va iesi un aluat mai "molcut",pe care il punem gramajoare intr-o tava tapetata cu faina, pe care apoi o dam la cuptorul de dinainte incins, la foc mediu, cam 20 de min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

gaby_duceag 1

10.06.2010, 17:05

mah..daca va cheama tot cu j );dar nu ma mir; niciodata nu dorm la pranz dar azi a picat netu' si m-am asezat langa pui si-am dormit asa de bineeee..si atunci ma trezisem); se vede, nu?)

lia maria 1

10.06.2010, 17:22

la favorite cu ea si sar putea chiar maine sa o testez 5 furculite

Rocsi 1

10.06.2010, 21:38

sunt bune acu racoroase

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Lamaita