Fursecuri cu nuca si gem de prune - de post

de deyutzky in Mancaruri de post, 26 Noi 2016 | 5290 vizualizari

 

Ador combinatia de nuci cu gem de prune, fapt pentru care am pregatit aceste fursecuri. Este o alta varianta realizata dupa reteta de fursecuri economice

 

INGREDIENTE

  • 200 g faina
  • 50 g nuci macinate
  • 1/2 plic praf de copt
  • 50 g ulei
  • 80 ml apa/lapte de soia
  • 80 g zahar tos
  • 1/2 fiola esenta de vanilie
  • 1 varf cutit de sare
  • gem de prune sau de care va place
  • zahar pudra (optional)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu nuca si gem de prune - de post:

Intr-un bol, amestecam toate ingredientele, in afara de gem si zahar pudra. Framantam un aluat care nu se lipeste de maini. 

Pe masa de lucru infainata, intindem aluatul intr-o foaie nu prea groasa, de aprox. 5 mm grosime, apoi il decupam cu formele dorite. 

Eu am facut si cateva fursecuri simple, fara gem. Pe cele pe care le-am umplut cu gem, le-am taiat cu forme de marimi diferite, ca sa iasa acel model decupat in interior.

Daca vreti sa le umpleti pe toate cu gem, decupati 1/2 din aluat cu forme pline, iar restul de aluat cu forme decupate in interior. 

In cazul meu, inimioare pline si inimioare decupate in interior. 

Tapetam o tava cu hartie de copt si punem fursecurile. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu, pentru aprox. 10-12 minute, pana cand se rumenesc usor pe margini. 

Le scoatem din cuptor, le lasam la racit apoi le umplem cu gemul dorit. Le pudram cu zahar pudra si le servim.

Le pastram in cutii inchise cu capac.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu nuca si gem de prune - de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

mirela0911 1

27.11.2016, 15:54

Ce frumusele sunt!

anca_rm 1

28.11.2016, 09:19

diaconta 1

30.11.2016, 20:50

ce fursecuri minunate ai facut Deyu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Varza rosie cu legume